SJB

Hej!

Tyvärr har det varit lite svårt att hinna med och uppdatera allt som har hänt på gården. 2014 har varit det mest händelserika året i mitt liv, och jag ska försöka bli lite bättre på att dela med mig av allt som händer.

I april, lagom till vårbruket drog igång, kom vår lille son Victor till världen. En fantastisk upplevelse som toppar alla känslor. Att få bli far har varit det bästa som hänt mig.

Nästa stora händelse kom i juni då jag fick möjligheten att förvärva Sjönnebols Herrgård som ligger ca 3 km från Ramstad. Som Ni kan se på bilden är det ett otroligt fint och välskött ställe. I nuläget bor min mamma och pappa i den södra flygeln och det finns hyresgäster i den norra flygeln samt i ”Magasinet”. Framtiden för själva herrgårdsbyggnaden känns lite spännande. Just nu används den som lite logi för jägare (jag säljer jakter) och vi har dessutom några bröllop inplanerade till nästa år. Som Ni förstår ger det här stället otroliga möjligheter.

I november arrangerade min sambo ett hästevent som handlade om frihetsdressyr. Intresset blev stort, så det kommer med störta sannolikhet att bli fler liknande tillställningar. Till gården hörde ett stall med 12 stycken boxplatser samt paddock.

För två veckor sedan flyttade 11 stycken tackor av rasen Helsingefår in till den fina ladugården. De är inte bara fina och mysiga att umgås med, utan tanken är att de ska hjälpa mig att hålla gräsmattan fin till nästa år. Det vore även roligt om det föddes några lamm till våren.

 

 

Hoppas att ni som köpt vårt kött på Ica i Säffle har varit nöjda. Vi kommer att dra igång på allvar under våren och hoppas på att det alltid ska finnas i disken. Gäller bara att lösa alla transporter från gård till butik.

Mvh Petter

 

20121215_134416

 

Gött med ensilage ute i vinterkylan..